Zagorec v Ameriki - 2011. - 2012. - 2. dio
autor: Andrija Sakalj


Eeeee ta divna zemlja Kanada...
Uzletjeh ja z velike jabuke i sve se zeleni ..... slijećem ja v Edmonton (proučiti ovaj link http://en.wikipedia.org/wiki/Edmonton) kad ono kita ubila - pustoš živa, nema zelenjave pa da na trepavicama stojiš.
I onda neš pil??? 

I tak ja počel šljakat, a zima došla za tjedan dana, pa onda 6 meseci divote (čak nije bilo preveć potrebe za grtalicom),
a usput se maštalo o međunožnom motornom tandrkalu.
Glavni oglasnik tam je ovaj: http://edmonton.kijiji.ca/ pa ja naletjeh na ovo:

Mobirise
create your own website

Gl 1000 Honda z 1976 lete, lagano prema cafferacer naginje ljubaf na prvi pogled.
Ajd ko normalni kupi motor v mestu di je nazovi to leto 3 meseca na godinu? Pa normalno da ja (naravno auto nesam kupil).

Napravil sam tek tolko za prvu silu vjetrobran kaj mi je lakše putovati.

I počeli se mi družiti intenzivno pa se išlo malo do planina par stotina kilometri.

Mobirise
Mobirise

Banff nacionalni park u Rocky Mountains.
Prekokrašne planine i stvarno užitak za voziti.

Mobirise

Koze ližu sol z asfalta i ne hebu živu silu.

Mobirise

Vreme super...

Mobirise

...a za 5 minut i ne baš.

Mobirise

Dok se ne razčisti, skočili neke pojesti i zel mesnu štrucu od bizona , čistum vredu klopa.

Mobirise

Ovde se raftingera.

Mobirise

A tu se spi ak imaš viška par iljada jer je to jedan od brutalnijih hotela.

Mobirise

Kupanje v smrdljivo ljekoviti izvorski vodi.

Mobirise

Polek izvora.

Mobirise

 

Mobirise

Se malo i mediteralo.

Mobirise

Terala se i ribičija.

Mobirise

A na povratku v Edmonton...
Ulijećem v divoticu, curi tak da ljudi počnu stajati kre ceste, a ja si mislim, tetkice ja nastavljam je, ali ne za dugo dok je počelo po meni tuči i dok je na cesti već počel biti sloj leda eeeee onda sam videl da vrak šalu bere i nieje mi za prehititi se pa sam stal i ja.   

Mobirise

Stojim polek motora ko bogec bistrički kad ono stane lik iza mene i pozove me v auto. Velim ja, sori buraz namočil bum ti autija kad on veli, nema beda renta kar je buraz mu bajker pa zna kak mi je.

Mobirise

To sam zbavil i doma me pratila duga.

Bilo je još napelavanja ali više oko grada, nike posebno.

Eeeeee al nastavak sljedi malo duže putovanje koje je počelo pred 4 dana a krenulo s snijegom i temperaturu -7 °C!!!

Par info iz mojeg kanadskog iskustva:

Motor kupil bez ikakvih problema, samo napišeš na običnom komadu papira kupoprodajni i uopće ga ne moraš ovjeriti. Onda kupiš osiguranje prek interneta ili kak već bez da iko uopće pogledne motor. Onda ideš po registraciju i opet izdaju ti regu bez da je ko pogledal motor i onda se voziš. 300 dolara osiguranje, 75 dolara rega. Fora je ta da mjesec do kojeg ti vredi registracija ide po prvom slovu prezimena. Ja sam S pa mi je do listopada 2013.  Vozačka internacionalna i niko te nikaj ne pita samo vozi, evo prešo granicu pred par dan nisu mi pogledali ni papire od motora niti vozačku. Prešvercal sam i krpu špeka.    

Razlog zakaj putujem je jer mi se istekla viza i moral sam 4. 10. van z Kanade pa pičim do New Yorka okolnim putem.  

Putujem solo za sad, al nikad ne znaš di moreš naleteti na istomišljenike pa se nadam da bum neke rute odvozil i s drugim piplsima.

Snalazim se na se moguće načine kaj se smještaja tiče tak da koristim prijatelje, couchsurfing i kampiranje a plan je videti čim više a potrošiti čim manje a opet ne škrtariti.  

Cijena galona goriva je od 3.8 do 4.1 v Oregonu i Washingtonu a California bu malo skuplja (opet je pol cijene od Hrvatistana).  Hrana ono dobar obrok v restoranu nekih 10-tak dolara. Žene..., a ono on 0 dolara pa na dalje.

Došel je i taj dan da mi se zišla viza i moral spakirati kufere, pripraviti mator, nabaviti opremu i zleteti vun z divne zemlje Kanade. Fantastična godina, odlični frendovi, provod extra (žene da ni ne spominjem) ma godina za pamčenje. Vraćam se čim bude moguće.

Eee sad pokret . Kak to navek biva zadnjih 3 tjedna vreme ekstra lepo, aliiiiii taj vražji ali,.... Utorak 2. 10. kiša , 0 stupnjeva, a ja moram iti. A baš moram ve iti? Eeee moram. Motoru sam del originalne ručke kaj mi je udobnije voziti makar ve ni približno ne zgleda tak dobro, del sam veliki vizir da maknem pritisak z prsa, štitnike mašine za saki slučaj i na njih dodatne nogare da morem rastegnuti noge. 

Mobirise

Naravno zastava je tu i spremna za naslikavanje po celoj Ameriki.

Mobirise

Frend me ispraćuje v svom pikapu lepo na toplom a mene ko hebe zabundanog na motoru.

Da ne propustite sljedeće objave o putovanju, „Zagorec v Ameriki“ molim Vas da ispunite SUBSCRIBE formu na dnu stranice. Hvala

FOLLOW US!

SHARE THIS PAGE!

SUBSCRIBE FORM

Subscribe to our Newsletter

© Copyright 2019 www.auto-moto-tour.com - All Rights Reserved