Zagorec v Ameriki - 2011. - 2012. - 1. dio
autor: Andrija Sakalj


U nastavku Vam prenosim jedan putopis po Americi. Autor je g. Andrija Sakalj, u vijeme putopisa imao je 26 godina, danas 35. Sa dotičnim autorom radim već kojih 7, 8 godina, Svakodnevno samo zajedno podosta sati i uvijek sam znao da je "lud", ono lud u sasvim pozitivnom smislu, ali još uvijek lud. O Andriji mogu iskreno reći, da je specifična osoba, sa velikim opsegom znanja i iskustva na mnogim područjima. Iskreno, velika mi je čast što ga poznajem, što smo kolege, prijatelji i što je uvijek tu za pomoći. Znao sam i za njegov boravak u Americi, ali tek nedavno smo u usputnom razgovoru dotaknuli temu, da postoji tekst o njegovom putovanju i pregršt slika. Slike su zaista fascinatne i kako putovanje odmiče, slike postaju sve bolje i bolje. Tekst je pisan na zagorskom dijalektu, namjerno nije "prevođen" na hrvatski jezik, jer upravo u samom načinu izražavanja leži sva ona čar i prenesen doživljaj. Dio putovanja se odvijao 2011., a onaj glavni dio 2012. godine. U ovom uvodnom dijelu Vam prenosim prvi dio koji se odvijao 2011. godine. To je bilo tek zagrijavanje od kojih 900 km "oko" New Yorka. Radi se tek o maloj uvertiri za ono što slijedi. Samo ću Vam natuknuti što slijedi, radi se o ruti od skoro 8500 km, od Kanade do New Yorka. Svakako nas pratite. S obzirom na poveću količinu kilometara koji su odvoženi, ima dosta doživljaja, pa će opis ovog putovana bili podjeljen u nekoliko objava.

Da ne propustite sljedeće objave o putovanju, „Zagorec v Ameriki“ molim Vas da ispunite SUBSCRIBE formu na dnu stranice. Hvala

Mobirise
portfolio website templates

Došlo vreme da se i ja počnem malo gubiti po svetu pa da šeram z vama pustolovima i pustoloFkinjama , bajkerima i bajkericama, zajebantima i zajebanticama i svima ostalima koji vise na kompu
kratki histori:

Krenulo je to još 2007 s studentsku razmjenu v Jameriki , a nastavilo divnim stanjem v našoj "banana" državi di sam bil prisiljen prošle lete spakirati kufere i otiti v Kanadu na godinu dana :-)

Listopad 2011 Nju Jork ( New York kaj nete mislili da sam nepismen :-) kak je lepo imati frendove po svetu (pogotovo z ovakvu garažu).
malo se pređirali po gradu i ja reko ve bu mi teško pratiti ga kad ono čkapi , nema muda da ga stisne kak spada.

Mobirise

Probal sam i ja taj taljanski polu proizvod - ovaj je nafrljeni do kraja z sim điđama - miđama za trke i normalno akrapa ima :-)

I ajmo da ga ja ko fol iz zajebancije pitam: nego buraz bi ti to rento malo da ti ja rasteram tu CeBeeRušu? kad ono lik veli zemi i pelaj jaoooo sreči nema kraja :-)
2008 leto a na cajgeru samo 900 milja!!!! Kupil dok je bila kriza ona i platil ju ganc novu v salonu 7400 dolara (videl račun) naravno došlo mi da se plačem, al kaj je tu je
pa ajmooooooooo se pelat onda 

Mobirise
Mobirise

ĐiPieS najmodernijeg doba...

Mobirise

Spreman za đir... 

Mobirise

Uglavnom pičim prema New Hampshire i Vermont di sam bil na razmjeni da pozdravim ekipu .
Pičim po interstate tak da nema nikaj preveč zanimljivog, lupam 100 - 110 mph i sam pratim retrovizore da mi nebi policajci bili na repu. Dolazim gore i naslikavam stara poznata mjesta. Odma sam se zmislil svih cesta i mjesta di sam bil pred 4 lete.

Mobirise

 

Mobirise

Mesto je Topsham i farmeri večinom a tu se snimal prvi Bubimir :-)

Mobirise

Golf tereni me i dalje fascineraju pa moram malo probati travu :-)                          

Mobirise

Išel sam v nabavu benzina za kosit travu i idem pitat suseda dal ima za posuditi kad ono...
Lik restaurira stare britanske motore - treba mu nekih godinu do 2 za komad a cijena oko 50 000 bakija!!!!!!  
Al motori poslje toga ko da su friško s trake zišli a ima ih jeno 10.

Mobirise

Aaaaa modernizeral sam se (100 baksa tom-tom s kartama cele sjeverne amerike). 

Mobirise

Krečem v maglovito i ne preveč vruče jutro.

Mobirise

Stisnem izbjegni autobane kad ono... prrrccccc...

Mobirise

White river shebala pol cesta i moram furati po makadamu nekih 100 km.

Reko zahebi ti to i pelaj me opet na autoban.
I pelam se ja kroz grad Troja kad ono na semaforu stanem kraj murjaka, a ko za krasan racku iza mene još jen murjak i naravno rotirka. E kaj sam sad kriv?
Stanem ja kad veli čiča prometna i osiguranje, dam ja i veli on eeeee buraz motor ti je ne registriran. KAAAAAJJJJJ? Reko nemoj me zajebavat pa vidiš da imam friško osiguranje. Je to imaš, al nisi regal motor! I veli imam dobru i lošu vijest, dobra je da te nemo isključili s prometa, a loša da buš popušil kaznu! Ali i to nije tak loše jer bu kazna ko da si se krivo sparkiral dakle nekih 50 baksa, LOL.
Sreči nema kraja pičim dalje.
Dojdem v nju jork, jebem mater frendu, on se sam smije veli eh nije to nike. Je ali idem ja glet kazne kad ono 2 mi je spičil seronja :-)
Jena za nereegan motor a jena za zmazanu i na krivom mestu postavljenu tablicu (normalno da je bila skroz nutra porinuta).

Mobirise
Mobirise

I tak malo po menhetnu kad ono naletim na grozdje koje zgleda isto ko domača izabela, a i miris čista noja.
13 dana zagrijavanja za kanadu prešlo brzo a onda v Edmonton (Alberta , Kanada).

Mobirise

Evo još jena slikica prije nastafka v Kanadi...
Imal je par BMWija i čak 2 harliča sam kaj to ne dela inače, al ga frend nagovoril pa mu ga restauriral. 

Da ne propustite sljedeće objave o putovanju, „Zagorec v Ameriki“ molim Vas da ispunite SUBSCRIBE formu na dnu stranice. Hvala

FOLLOW US!

SHARE THIS PAGE!

SUBSCRIBE FORM

Subscribe to our Newsletter

© Copyright 2019 www.auto-moto-tour.com - All Rights Reserved