free site builder

Martin Vugrinec

Rođen 24. Ožujka 1999. u Varaždinu. Priča o ovom talentiranom vozaču je započela, ajde recimo to tako, na klasičan način. No u nastavku, uvjerit ćete se da je samo početak bio klasičan. Martin je odrastao u sportskoj obitelji, otac mu je vozio moto utrke, a Martin se uz njega motao po stazama. Naginjanje prema moto svijetu pokazao je u ranoj fazi svojeg života. Već sa 6 godina počeo se baviti sa free-style akrobatskom vožnjom, a za tu priliku koristio je KTM-a. Da mu ne bi bilo dosadno, u isto vrijeme (2005. godine) počeo se baviti i kartingom. Da mu se svidjelo, postalo je vidljivo već sljedeće godine. Naime 2006. sa samo 7 navršenih godina Martin je dobio trkaću licencu i postao najmlađi prvak Slovenije i drugi u međunarodnom prvenstvu nastupajući za Slovenski karting klub „Sportstil“ iz Ljubljane. Karting je probao, vidio je da mu ide i da zna, no ipak srce je kucalo za motore. Sa 10 godina počeo je voziti YAMAHU YZ 80 supermoto i Apriliu RS 125. Budući da je bio premlad za obje klase, natjecao se izvan konkurencije, no unatoč tome, na cilju su se lovila visoka mjesta i poneka pobjeda. Malo po malo, sa 12 godina je došao do trkaće licence. Dakle to je to, 2011. godina, Martin ima 12 godina, trkača licenca je u džepu. Od toga trena Martinovi uspjesi se nižu jedan za drugim te ga se raspoznaje kao vrlo talentiranog vozača. Tada je bio najmlađi natjecatelj u prvenstvu Hrvatske, kao i europskom Alpe-Adria prvenstvu. U toj prvoj godini natjecanja osvojio je 3 mjesto u prvenstvu Hrvatske. 

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

U sezoni 2012. bio je drugi u prvenstvu Srbije i četvrti na Istočno Europskom šampionatu EEC. Na EEC šampionatu nastupio je samo na dvije utrke i obje je pobijedio.

2013. godine Martin je postao šampion Istočne Europe, šampion Srbije i šampion Bugarske. A put do tog uspjeha je bio veličanstven, na svim utrkama u 2013. sezoni, ostvario je najbolju startnu poziciju, postavio sve rekorde staza na kojima su se utrke odvijale, te na svim utrkama pobijedio u klasi 125 SP.

Sezona 2014. Martin se natjecao u prvenstvu Hrvatske, Srbije te Aple-Adria (zapadnoeuropsko). No, sa količinom odvoženih utrka i krugova koje je već imao iza sebe, statistički gledano, bilo je samo pitanje trenutka prvog ozbiljnijeg pada i ozljeda. Na žalost to se desilo u toj 2014. godini na utrci u Mađarskoj. Zbog ozljede, sa jedne strane, financijskih problema sa druge strane, za tu sezonu odustalo se od Alpe-Adria prvenstva. Zbog spomenutog razloga propuštene su i dvije utrke prvenstva Hrvatske i prvenstva Srbije. Unatoč tome, na svim utrkama na kojima je nastupio u klasi 125 SP, je pobijedio, te na kraju sezone ulovio drugo mjesto u prvenstvu Srbije, te prvo mjesto u prvenstvu Hrvatske, ali pod stranom licencom.

Kako mu nikad nije bilo dosta, usputno se natjecao i u klasi 600 SBKS, kao, pogađate, najmlađi vozač. Tu je također propustio 2 utrke. Nastupao je sa starim SUZUKI GSX 600 R, te je i tu ostvario zapaženi rezultat, treće mjesto u ukupnom poretku.

Iako je sezona 2014. počela problematično, što zbog ozljeda, što zbog financijskih problema, nagrada za sav trud je ipak došla, i to ne bilo kakva nagrada. Između više stotina prijavljenih, Martin je pozvan na selekciju za najprestižnije natjecanje na svijetu „Reb Bull MotoGP Rookies Cup“. Selekciji je pristupilo 109 sudionika iz cijelog svijeta, a Martin je ušao u 12 najboljih koji će nastupati sa ostalim vozačima u „Red Bull MotoGP Rookies Cup-u“ u sezoni 2015.

Sezonu 2015. završava na 21. mjestu sa osvojenih 13 bodova. 

Mobirise

Sezona 2016.:

1. mjesto Hrvatsko prvenstvo u klasi 600 SST (KAWASAKI ZX 6R)

6. mjesto Alpe-Adria prvenstvo, klasa 600 SST (KAWASAKI ZX 6R), odvozivši 5 od 10 utrka.

3. mjesto Alpe-Adria prvenstvo, klasa 600 SST JUNIOR (KAWSAKI ZX 6R) – odvozivši 5 od 10 utrka

2. mjesto IMRC (International Moto Racing Cup), klasa 600 SST (KAWASAKI ZX 6R) – odvozivši 2 od 4 utrke

Sezona 2017.

1. mjesto Alpe-Adria prvenstvo, klasa 600 SST (KAWASAKI ZX 6R)

1. mjesto Alpe-Adria prvenstvo, klasa 600 SST JUNIOR (KAWASAKI ZX 6R)

1. mjesto Alpe-Adria prvenstvo, klasa 600 SSP JUNIOR (KAWASAKI ZX 6R) – odvozivši samo 2 od 10 utrka

1. mjesto prvenstvo Hrvatske, klasa 600 SST (KAWASAKI ZX 6R)

Sezona 2018.

1.mjesto Alpe-Adria prvenstvo, klasa 600 SSP (KAWASAKI ZX 6R)

Proglašen za najboljeg hrvatskog motociklistu na cestovnim moto natjecanjima. Spomenimo da je ovo priznanje dobio već treću godinu za redom.

Uza sve nabrojeno, a da bi upotpunili sliku o Martinu Vugrincu, vrijedno je napomenuti da je Martin odličan učenik, primio je pohvalnice iz područja fizike, elektronike, umjetnosti i logično, iz uspjeha u sportu. Aktivno barata engleskim jezikom, a polako savladava i njemački, a eto ima samo 19 godina.

Martine svaka čast, vjeruj u sebe i staze uspjeha su zagarantirane. 

Mobirise

Martin Vugrinec – pregled sezone 2018 – 1 dio.

Predsezonski trening 2018. u Španjolskoj

U vremenskom razdoblju od 9.veljače. do 26. veljače odradili smo predsezonski trening na četiri španjolske moto staze i to u Almeriji, Cartageni, Valenciji i Calafatu. Kako klimatski (meteorološki) uvjeti onemogućavaju treniranje na domaćim i bližim zapadnoeuropskim stazama, a od velike je važnosti da natjecatelji što više dana u godini, sa što kraćim vremenskim razmacima provedu na motociklu i naš tim zavisno o financijama pokušava ispratiti trendove vodećih svjetskih momčadi. Upravo vezano sa time naš natjecatelj Martin Vugrinec mogao je već na treninzima na ovim stazama odmjeriti snage sa sadašnjim i budućim konkurentima, a i sa nekim poznatim imenima svjetskog motosporta kao što su: Bred Binder, Remi Gardner, Kile Ride, Marko Jerman i drugi. Martinovi rezultati na tim treninzima bili su više nego dobri. Redovito je bio u vrhu ljestvica na svim stazama, bez obzira na to što smo trenirali na vidno slabijem B motociklu iz prošle godine.

Mobirise

Almeria 11. do 13. 02. 2018.

Mobirise

Almeria 11. do 13. 02. 2018.

Mobirise

Cartagena 15. do 17. 02. 2018.

Mobirise

Cartagena 15. do 17. 02. 2018.

Mobirise

Valencia 12. do 21. 02. 2018.

Mobirise

Valencia 12. do 21. 02. 2018.

Mobirise

Calafat 23. do 25. 02. 2018.

Mobirise

Calafat 23. do 25. 02. 2018.

U protekloj sezoni udruga VRT Racing nastupala je na dva vrlo respektabilna i jaka Europska natjecanja: Alpe-Adria European Championship i Internationale Deutsche Meisterschaft IDM (otvorenom prvenstvu Njemačke, jednom od tri najjača nacionalna prvenstva na svijetu, uz španjolsko i talijansko, jedna stepenica do svjetskog prvenstva).
Na tim natjecanjima predstavljao nas je naš natjecatelj Martin Vugrinec.

U 2018. godini Martin Vugrinec osvojio je titulu prvaka u Alpe Adria Championship 600 supersport, te je proglašen je i za najboljeg hrvatskog motociklistu na cestovnim moto natjecanjima i to već treću godinu za redom.
Na IDM prvenstvu zbog povreda morali smo izostati sa nekih utrka pa je na kraju Martin zauzeo 14. mjesto što je isto tako hvale vrijedan rezultat budući da su sve staze na kojima se natjecao za njega bile nove i nepoznate a konkurencija je iznimno jaka. Za jednog rookia  odradio je sve što smo kao tim planirali. Upoznali smo većinu staza, način na koji prvenstvo funkcionira, ljude i konkurenciju, te smo se predstavili na najbolji mogući način. Planirani uvod u predstojeću sezonu gdje će naš fokus biti upravo što bolji nastup na ovom natjecanju.
Ove godine zbog inozemnih obaveza nismo bili u mogućnosti voziti nacionalno Prvenstvo Hrvatske.
Važno je napomenuti da je Martin Vugrinec  jedini Hrvatski natjecatelj koji aktivno i redovito nastupa na internacionalnim natjecanjima, postiže iznimne rezultate i zajedno sa svojim timom nastoji kročiti u sam vrh svjetske moto elite te se natjecati u narednim godinama na svjetskom prvenstvu ili u MotoGP-u. 

Mobirise

FOLLOW US!

SHARE THIS PAGE!

SUBSCRIBE FORM

Subscribe to our Newsletter

© Copyright 2019 www.auto-moto-tour.com - All Rights Reserved