online website builder28. Rally Opatija 2019 - Skupocjeni automobili ponovo stižu na Kvarner

Prvenstvo Hrvatske u rallyu nastavlja se prvog svibanjskog vikenda na području Kvarnera i Istre. Međunarodni 28. Rally Opatija vozit će se 4. i 5. svibnja, a bodovat će se za Prvenstvo Hrvatske, Međunarodno Zonsko Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Centralnoeuropske zone, Mitropa rally kup te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine. Stoga će u Hrvatsku ponovo stići posade iz zemalja regije i još jednom pokazati da vole opatijski rally koji im uz sportsko nadmetanje nudi dašak glamura, prirodne ljepote, ugodnu mediteransku klimu te izvrsnu gastronomsku ponudu.

Ovogodišnji Rally Opatija održat će se u subotu i nedjelju s novim itinererom. Prvi se dan nije mijenjao i nudi dva brzinska ispita na cesti Ružići – Breza. Novost je da se ti brzinci zovu po imenu kluba organizatora AK Opatija. Nedjeljni brzinski ispiti nosit će nazive po klubovima suorganizatorima – AK Rijeka, AK Ina Millenium i AK Delta Sport. Ukupna kilometraža rallya iznosi 441,21 km, od čega 102,14 km brzinaca. Starno-ciljni portal nalazit će se u središtu Opatije, ispred tržnice. Prijave za natjecanje primat će se do petka, 26. travnja, u ponoć. Lista prijavljenih bit će objavljena tri dana kasnije na službenoj stranici natjecanja www.rally-opatija.eu.

Prošle godine Opatiju je osvojila slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin u Peugeotu 208 T16 R5. Za samo 11,4 sekunde bila je brža od pobjednika iz 2017. godine Viliama Prodana i Zorana Raštegorca koji su nastupili u Škodi Fabiji R5. Rekordni broj pobjeda drže Slovenci Tomaž Kavčić i Peter Zorenč, koji su ukupno četiri puta osvojili opatijski rally. Uz bok su im Juraj Šebalj i Toni Klinc s tri slavlja. Aktualni prvaci Hrvatske Krisztian Hideg i Istvan Kerek dva put su pobijedili u Opatiji, 2015. i 2016. godine.

Hideg i Kerek trenutačno su vodeći u domaćem prvenstvu, koje je prvu utrku sezone imalo u Kumrovcu početkom ožujka. Drugo mjesto drže Prodan i Raštegorac koji ove sezone nastupaju u Renaultu Clio R3. Automobil klase R3 vozi i trenutačno trećeplasirani u hrvatskom prvenstvu Juraj Šebalj. Zajedno s novim suvozačem Ivanom Pogačićem nastupa u vozilu sa stražnjim pogonom, Toyoti GT86 CS. Već sada više od 30 posada upisalo se na neobaveznu listu pretprijava, a organizator očekuje da bi se na startu moglo naći više od 70 posada. Rally Opatija drži hrvatski rekord sa 108 automobila na startu natjecanja 2016. godine.

Ostale informacije o natjecanju idućih ćete dana moći pronaći na službenoj internetskoj stranici i facebook profilu:

www.rally-opatija.eu

www.facebook.com/rallyopatija/

foto: Uroš Modlic

Mobirise

FOLLOW US!

SHARE THIS PAGE!

SUBSCRIBE FORM

Subscribe to our Newsletter

© Copyright 2019 www.auto-moto-tour.com - All Rights Reserved