how to create your own site for freeMuzej oldtimera Presečki – Tomislav Veček

„Muzej oldtimera Presečki, ostvaranje je davdašnjeg sna njegova idejnog tvorca – Antuna Presečkog, strastvenog zaljubljenika u starodobna vozila. Ostvarenjem muzeja dosanjan je dječački san koji je usnuo omamljen benzinskim parama motocikla koji danas predstavlja izložak s posebnim mjestom u muzeju. Više od 25 godina predanog sakupljanja i restauracije starodobnih vozila sažeto je i prezentirano javnosti u 1100 m2 izložbenog prostora gdje posjetitelji mogu uroniti u povijest automobilističke i motociklističke kulture. 

Mobirise

Muzej je istodobno spoj entuzijazma i profesionalno odrađene poslovne nadogradnje – kao rezultat toga nastao je jedinstveni objekt specijaliziran za automobilsko nasljeđe i prezentaciju povijesti automobilizma i motociklizma.

Tu je smješteni preko dvadeset automobila i više od 60 motocikala. Najznačajnije izloške predstavljaju automobili iz 50-ih, 60-ih i 70-ih godina 20. stoljeća, a također i ljubitelj motocikala neće ostati prikraćeni. U muzeju svoje su mjesto našli i autobusi, bicikli, ali i drugi artefakti poput starih fotografija, časopisa, knjiga, plakata i uređaja koji nam dočaravaju svijet oldtimera. Posjetitelji mogu uživati u tematskim izložbama fotografija, radionicama, projekcijama filmova kao i drugim prezentacijama kojima se promovira automobilistička kultura.

Cilj je ovog muzeja profilirati se kao moderna muzejska institucija, prepoznata kako lokalno tako i van granica Hrvatske, koja najširu javnost upoznaje s poviješću ovog važnog aspekta tehničke kulture. „

Izvor teksta: letak „Muzej oldtimera Presečki“

Mobirise
Mobirise
Mobirise
Mobirise

Povrh gore navedenog, mogu reći da je muzej zaista odličan. Ja sam proveo unutra koja 2 sata, to nije dovoljno da bi se sve pogledalo sa mirom i razmotrili neki detalji starih automobila i motocikala. Za ljubitelje motora ima zaista puno motora i uzmite si malo više vremena za posjetu.

U sklopu muzeja nalazi se i mala suvenirnica, dječja radionica, gdje su održavaju i projekcije filmova… Odmah pored dječje radionice je i ona prava radionica gdje se obavljaju restauratorski radovi na vozilima. Muzej je zaista odlično zamišljen i pozivam sve da posjete muzej, da maknu djecu od mobitela, tableta i da im se barem malo pobudi interes za tehniku, za stvarna i opipljiva postignuća. Zaista je žalosno da nam ovakvi objekti zjape skoro prazni, da se dešava da kroz tjedan ima svega par posjetitelja. U ovo je uložen golemi trud, novac i vrijeme i sve to nam se daje na pladnju da u tome uživamo, zaista vrijedi posjetiti. 

Također, ako smijem predložiti, muzej može biti i dobra ideja za, danas sve popularnije „Team builidinge“. Nedaleko muzeja se nalazi „Klet Presečki“ gdje se može u zagrljaju zelenila i uz dobru hranu kao i kapljicu vinu prepričavati doživljaji iz muzeja. 

Cijena ulaznica je i više nego prihvatljiva, za odrasle 25 kn, za djecu (do 15 godina) 15 kn. Grupe s više od 10 osoba ostvaruju pravo na popust – pa je onda za odrasle 20 kn, a za djecu 10 kuna. 

Radno vrijeme muzeja: 

Ponedjeljak-petak: 10 do 16 h 

Subota: 9 do 14 h 

Nedjeljom i blagdanom: zatvoreno 

Adresa: Frana Galovića 15A, 49000 KRAPINA, HRVATSKA 

Ako Vam treba još ponekih dodatnih informacija slobodno posjetite i web stranicu od muzeja: 

www.muzej-oldtimera-presecki.hr

FOLLOW US!

SHARE THIS PAGE!

SUBSCRIBE FORM

Subscribe to our Newsletter

© Copyright 2019 www.auto-moto-tour.com - All Rights Reserved