how to make a websiteDesinić-Pregrada-Krapina-Strahinjčica - 30. 09. 2017.)
autor: Tomislav Veček

Danas se iskoristila, jedna među zadnjim prilikama ove godine, za mali izlet po Hrvatskom zagorju, naravno na put krećem sa svojom ljubavnicom HONDA CRF 250 L.

Dani su sve hladniji, kišovitiji, kraći…, pa je vrijedilo iskoristiti danas zaista lijepi sunčan dan.

Temperatura oko 20°C, idealno da nije vruće po kacigom i jaknom, a nije ni hladno.

Krenulo se prema Desiniću do Dvora Veliki Tabor prošetao oko velebne građevine, bacio nekoliko pogleda sa vidikovca sa kojeg se zaista pruža predivan pogled.

Mobirise

Detaljni obilazak samog Dvora Veliki Tabor ostavljamo za malo hladnija vremena, sad dok je još cesta topla idemo dalje na vožnju. U Desiniću skrećem prema Pregradi, bio je plan popiti pivce sa prijateljem, ali se ne javlja na telefon. Ništa, palim CRF-a i idem dalje prema Krapini.

Ova ruta Desinić-Pregrada-Krapina, super cesta, zavoji, bregi i doli kak bi mi zagorci rekli, odlično za vožnju, većina rute čak i novi asfalt, nema puno prometa, za svaku preporuku.

Zujim krug-dva po Krapini dok ne odlučim kud dalje, puhne u glavu da se odem do planinarskog doma na Strahinjčici, 618 metara iznad mora. Na putu prema vrhu prolazim kroz kamenolom Gorjak, nastavljam dalje, put sve uži i strmiji, pošteno izbrazdan uzduž i poprijeko od nedavnih obilnih kiša. Nikakvih problema nema, HONDA savladava sve bez muke, nema potrebe za mijenjanjem brzina, vozim u drugoj i sve rješavam sa gasom, na polegnutijim dijelovima dižem u treću. Za praznovjerne, motor ima dovoljno snage i momenta da se penje planinskim cestama bez imalo zastajkivanja. U hipu stižem na vrh, malo uživam u tišini i pogledu. Kopčam jaknu, idemo prema dolje, spuštanje je trajalo kojih 10-ak minuta, još par minuta i opet sam u centru Krapine. Sunce je još visoko, pogled traži sljedeći cilj, sa ceste oko lovi Stari grad Krapina, tražim kuda gore. Nalazim opako izbrazdan strmi puteljak, šaltaj prvu i u trenu smo već gore. Pojma nisam imao da se gore nalazi pećina…, lijep pogled na grad Krapinu, bilježim da je to još jedna od destinacija za detaljniji obilazak kad se cesta ohladi i kad će biti više vremena za opću kulturu, povijest…

Spuštam se u grad, zujim okolo, sjetim se da sam čitao o muzeju oldtimera Presečki. Skrećem prema poslovnoj zoni gdje se muzej nalazi. Zatvoreno, treba saznati kad je otvoreno, definitivno mjesto za posjetiti.

Pogled prema nebu, sunce je sve niže, kopčam jaknu zadnji puta danas, krećem prema kući. Stanem još na benzinskoj da ljubavnicu počastim sa pićem, zaista je skromna, rezime dana, 130 km, 4,3 L benzina. Dobra je ta HONDA, što reći drugo. Rijetko što ili tko pruža toliko zadovoljstva, a da za uzvrat traži tako malo.

Do sljedećeg čitanja, vozite se, pazite na sebe…

Da ne propustite sljedeće objave o putovanjima, „oko kuće“ molim Vas da ispunite SUBSCRIBE formu na dnu stranice. Hvala

Mobirise

FOLLOW US!

SHARE THIS PAGE!

SUBSCRIBE FORM

Subscribe to our Newsletter

© Copyright 2019 www.auto-moto-tour.com - All Rights Reserved